ErgoNews september -21

Ny på jobbet…!?

Jag hoppas att ni, liksom jag, haft en skön sommar och nu laddar vi för en ännu bättre höst!

Jag, Björn Bok, driver sedan i somras Ergofokus AB efter att vår tidigare delägare Sara Ljunggren valt att gå vidare och startat upp sin nya redovisningsfirma.

Många känner igen mig då jag funnits i firman sedan 2004. Innan pandemin utgjordes en stor del av min arbetstid till att resa, träffa kunder och montera, allt utifrån en ergonomisk synvinkel. Det är vårt fokus i allt det vi gör. Mötena har givit mig och företaget en stor erfarenhet som stöttat utvecklingen av våra produkter. Men alla vet vi nog hur det känns när man börjar en ny klass eller startar upp en ny tjänst. Lite så känns det när man bygger om en organisation. Så ny är jag inte, dock ny som ensam ägare. Utgångspunkten att vi är ett team och team Ergofokus består av fantastiska medarbetare, återförsäljare, konsulter och leverantörer.

Ulf Hedlund har varit med sedan 2020 och har äntligen, efter många års önskan från min sida börjat på Ergofokus. Ulf har lång och gedigen erfarenhet av tillverkning av rostfri inredning som exempelvis arbetsbord och vagnar. Ulf ansvarar idag för service, montage och leverans på Ergofokus.

Johan Hedberg är med oss sedan våren 2021. Johan har lång erfarenhet av försäljning och marknadsföring inom Tools- och Gigantgruppen där han har ansvarat för produktgrupper, varit med och planerat samt implementerat ergonomiska lösningar på medelstora arbetsplatser och stora företag. Johan ansvarar för försäljning, offerter och orderhantering.

Återförsäljarna är en viktig del av Ergofokus där de marknadsför, skriver avtal, levererar ergonomiska lösningar till kommuner, landsting, militär, företag och organisationer.
Vi har tillsammans fått förtroendet att leverera avlastande utrusningar för lätta lyft och förflyttningar i Sverige och till stora delar av norra Europa i över 20 år.

Ergofokus kärnverksamhet är avlastning inom storkök och livsmedelsproduktion där vi jobbar med rostfri inredning så som arbetsbord och vagnar. Vi har även kunder inom industri och producerande enheter där vi gör arbetsplatsanpassningar så som arbetsstationer, lyftvagnar och arbetsplattformar. Vi kombinerar de tekniska lösningarna med de mjuka värden och underlättar arbetsvardagen för våra användare återkommande dag efter dag år efter år.

Ergonomin står i fokus oavsett om det handlar om konservöppnare, hårda golv eller förflytta ett objekt eller en person till rätt ergonomisk arbetshöjd. Sammansättningen i kombination med våra egna produkter, underleverantörer och återförsäljare gör oss starka att hitta de bästa lösningarna för våra slutkunder.

Ergofokus mål är att återigen vara i närkontakt med våra gemensamma användare och slutkunder för att stämma av de behov och utvecklingsmöjligheter finns. Det för att skapa säkra arbetsplatser. Tillika är målet att utöka samarbetet med återförsäljare för att bibehålla en god symbios. Med tanke på pandemin vill vi göra en kombination av fysiska- och digitala möten.

Avslutningsvis vill jag uppmärksamma att vi sedan en tid har en ny hemsida där vi jobbat fram ett ansiktslyft med ny grafisk profil och mönster. Målet har varit kortare väg och mindre antal klick fram till produkt för att nå fakta. Vi presenterar även ett antal filmer under hösten i social media. Syftet är att sätta en bild av vad vi är och vad vi gör.

Ny på jobbet … JA, delvis, det med förändrade arbetsuppgifter, ny organisation och grafiskprofil!

Björn Bok
VD
Ergofokus AB