Ergonomisk utrustning för storkök är vår ursprungliga affärsidé, och vad vi hållit på med längst.

Vi är ledande inom denna nisch i dag. I sortimentet ingår bland annat lyftvagnar för storkök, specialanordningar för skopor och annat som minskar repetitiva rörelser i främst storköken inom offentlig verksamhet. Boka tid med oss här om du är intresserad av att få hjälp.

Läs mer

Vad innebär storkök?

Skolkök och sjukhuskök i första hand. Det handlar om kök som lagar mat i större kvantiteter, och därmed flyttar omkring större volymer livsmedel och öser upp ett stort antal portioner. Den flesta verksamheter vi levererat lösningar till är offentliga. Vi har även gjort anpassningar för restauranger, cateringfirmor med flera.

Lyftvagn för storkök, vajermonterade skopor och annat smart

Det sortiment vi byggt upp under åren är ett resultat av att vi löst vanliga problem som finns i storkök. Vårt produktsortiment är unikt. Vi blir ofta inbjudna i planeringsstadiet för nya kök, då en arkitekt eller storkökskonsult ritar in våra smarta lyftlösningar.

Ett exempel från verkligheten

Det är ett vanligt problem i storkök att personalen får karpaltunnel-syndrom av den ensidiga rörelsen som uppkommer vid tömning av en stor kokgryta. Vår lösning är att montera en skena, försedd med balansblock med vajer, i taket. I denna hängs en skopa upp. När personalen använder denna skopa avlastas armar, axlar och rygg. Lösningen är väl beprövad och fungerar mycket bra, med tydliga långsiktiga positiva effekter.