Rena kök

Vi är ledande inom denna nisch i dag. I sortimentet ingår bland annat lyftvagnar för storkök, specialanordningar för skopor och annat som minskar repetitiva rörelser i främst storköken inom offentlig verksamhet. Boka tid med oss här om du är intresserad av att få hjälp.

Kostnadsfri behovsanalys

Storkök

Vad innebär storkök?

Skolkök och sjukhuskök i första hand. Det handlar om kök som lagar mat i större kvantiteter, och därmed flyttar omkring större volymer livsmedel och öser upp ett stort antal portioner. Den flesta verksamheter vi levererat lösningar till är offentliga. Vi har även gjort anpassningar för restauranger, cateringfirmor med flera.

Lyftvagn för storkök, vajermonterade skopor och annat smart

Det sortiment vi byggt upp under åren är ett resultat av att vi löst vanliga problem som finns i storkök. Vårt produktsortiment är unikt. Vi blir ofta inbjudna i planeringsstadiet för nya kök, då en arkitekt eller storkökskonsult ritar in våra smarta lyftlösningar.

Ett exempel från verkligheten

Det är ett vanligt problem i storkök att personalen får karpaltunnel-syndrom av den ensidiga rörelsen som uppkommer vid tömning av en stor kokgryta. Vår lösning är att montera en skena, försedd med balansblock med vajer, i taket. I denna hängs en skopa upp. När personalen använder denna skopa avlastas armar, axlar och rygg. Lösningen är väl beprövad och fungerar mycket bra, med tydliga långsiktiga positiva effekter.

ERGONOMI, SÄKERHET OCH HYGIEN INOM LÄKEMEDELS- OCH LIVSMEDELSINDUSTRI

Specialanpassade rostfria lyftvagnar

Våra hjälpmedel gör stor nytta inom storkök, laboratorium och i läkemedelsindustri. Ensidiga arbetsställningar, tunga lyft och trånga utrymmen tillhör vardagen. Därför tillhandahåller vi små, smidiga produkter tillverkade i rostfritt stål, med inkapslad elektronik, så att de lätt kan spolas av efter användande.

De arbetsbord, lyftvagnar och övriga hjälpmedel vi erbjuder skräddarsys för den miljö de ska användas i. I många fall anpassar vi en arbetsplats efter en viss person. Allt går att lösa!

Hygienkrav från våra kunder

Det finns många hygienkrav att anpassa sig till. Inom livsmedel behöver det som kommer i kontakt med livsmedel ska vara av rostfritt stål eller livsmedelsgodkänd plast, som till exempel ett skärbord. Lyftvagnar behöver vara rostfria och kunna sköljas av, vilket betyder att elektroniken ska vara IP-klassad och skyddad mot väta. Eftersom utrustningen ofta steriliseras med starka kemikalier ställs det även väldigt höga krav på hållbarhet.

Exempel på uppdrag

Vår kund Astra Zeneca har en produktionslinje där de lyfter aluminiumförpackningar. Många som jobbar där hade problem med ont i ryggen, vilket var ett tecken på att arbetsmiljön inte var bra ur ett ergonomiskt perspektiv. De insåg att lyftvagnar kan användas för att förbättra detta. De kontaktade oss på Ergofokus, varpå vi åkte vi ut till dem och demonstrerade en av våra rostfria lyftvagnar, samt tog mått och noterade deras specifika behov.

I steg två tog vi fram en prototyp, genom att justera en befintlig produkt för Astra Zenecas behov. Kunden fick testa och utvärdera denna vagn, och beställde efter ytterligare anpassning totalt 50 vagnar. I dag mår personalens ryggar betydligt bättre, vilket dessutom inverkar positivt på effektiviteten vid produktionslinjen.

Bakgrunden till våra produkter

Vi startade med lyfthjälpmedel inom storkök 2001 och idag har vi ett standardsortiment där även arbetsbord, pallar och mattor mm ingår. Våra produkter är modulbyggda och finns i olika material och utföranden, för att kunna anpassas till era behov. Vi är även agenter och återförsäljare för andra produkter och märken, och samarbetar med ergonomer och skyddsombud runtom i landet.

Vi känner att vi gör nytta med våra produkter. Felaktiga grepp och vridställningar leder ofta till belastnings- och förslitningsskador. Vi utvecklar och tillverkar hjälpmedel för att motverka denna utveckling. Vill du veta mer? Ta kontakt med oss här.

VÅRA LÖSNINGAR

Förbättrad arbetsmiljö

En installation av höj- och sänkbart arbetsbord är ett exempel på hur en arbetsplats kan anpassas för en avsevärd förbättring av arbetsmiljön. I många fall jobbar flera personer vid en arbetsplats. Vid en anpassningsåtgärd, som installation av lyfthjälpmedel för industri, förbättras tillvaron för många personer på en gång. De mår bättre, antalet sjukskrivningar minskar, och produktiviteten ökar. Detta är något som alla vinner på.

Så får du hjälp att förbättra ergonomi inom industrin

Inledningsvis gör vi ett kostnadsfritt besök på din arbetsplat för att kartlägga behov och mäta utrymmen, avstånd och kontrollera hur rådande regelverk efterlevs. Detta sker ofta efter att ditt företag har hört av sig till oss med ergonomiska problem hos personal. Det kan också vara så att du inte har några problem med ergonomin, men vill öka din produktivitet och personalsäkerhet.

I steg två får du ett förslag på förbättring och offert. Om du väljer att gå vidare producerar vi och installerar/anpassar utrustningen på plats. Därefter sker utbildning med berörd personal. Det är viktigt att det nya sättet att arbeta stämmer överens med arbetsuppgiften, och verkligen underlättar för personalen.

Målet – ökad produktivitet

Målet för dig med dessa åtgärder är att minska ohälsan och att öka er produktivitet. Detta sker genom produktlösningar som avlastar personal och effektiviserar tunga och svåra arbetsmoment samtidigt som säkerhetsnivån höjs. Detta är ingen investering i produkter, utan i lösningar. De produkter som finns här på hemsidan behöver alltid anpassas efter just ert behov, och det är alltid en kundanpassad lösning som levereras i slutändan. En lösning som tillfredsställer era behov.

Kunderna: industriföretag som behöver bli mer produktiva

Ergofokus jobbar med både stora och små verksamheter, i hela landet. Vi har lång erfarenhet av att ta fram specialanpassade lösningar för våra kunders olika behov. Vi anpassar befintliga lösningar eller att utreda och konstruera en helt ny produkt. Vi hjälper till att belysa risker och tar fram just den produktlösningen ni behöver. Läs mer om oss här.

KONTAKTA OSS

Vi special­anpassar varje gång

Hos oss får ni snabb hjälp och en personlig kontakt. Varmt välkommen att höra av er med era frågor!

Kontakta oss

VANLIGA FRÅGOR:

Hur vet jag att jag behöver era tjänster?

Det är vanligt att kunder hör av sig när personalen har olika former av smärtor, när arbetsmiljön upplevs som rörig och när produktionen innehåller moment som kräver onödigt mycket energi. Det bästa är dock om företag hör av sig innan någon blir skadad eller sjukskriven. Ta kontakt här så kommer vi på ett kostnadsfritt besök.

Är det dyrt att få hjälp av er?

Många arbetsgivare ser ergonomi som en utgift, vilket är synd. I längden ger detta troligen en vinst även rent ekonomiskt. Med färre sjukskrivningar blir det lägre kostnader, och effektiviteten ökar. Minskad ohälsa och ökad produktivitet går ofta hand i hand. De senaste siffrorna visar att hela 39 procent av antalet sjukskrivningar beror på belastningsskador. Med bättre ergonomi kan detta minskas avsevärt.

Finns det lagar och regler kring ergonomi?

Arbetsmiljölagen styr över hur en arbetsplats ska vara utformad. Lagstiftningen har på senare år blivit hårdare. Om du inte har full koll på den, så har vi självklart det. Vi kommer gärna ut och gör en behovsanalys hos er. Sammanfattningsvis: Som arbetsgivare har du inte bara ett ansvar, utan en skyldighet.

Vilka är de vanligaste uppdragen?

Vi jobbar ofta mot ergonomer i verksamheterna, och de har i regel bra koll på vad som behöver göras ur personalens synvinkel.