Ergofokus skapar ergonomiska terminalvagnar för PostNord TPL

Specialanpassad Terminalvagn för PotsNord TPL

Hos PostNord TPL i Norrköping, där man sköter logistik och lagerhållning åt välkända företag som tex. Apoteket Hjärtat och Bauhaus, fanns behov av mobila och ergonomiska terminalvagnar för att skapa effektivitet i arbetet samt en god och hållbar arbetsmiljö. Det var här, i hjärtat av denna logistikhubb, som en vision om en ny typ av terminalvagn tog form – en vision född ur behovet av hållbarhet, effektivitet och ergonomi i arbetsvardagen.

Arbetsledare Turre, med en bred bakgrund inom den krävande restaurangbranschen, förstod att hans team behövde en lösning som kombinerade rörlighet med komfort. Efter samtal och undersökningar bland personalen, sammanställde han en önskelista som påvisade deras dagliga behov och utmaningar. Denna lista skulle komma att bli grunden till utmaningen om att skapa en specialanpassad terminalvagn

Arbetsledare Turre, Post Nord TPL

Vi identifierade ett behov, involverade personalen och kom fram till viktiga delar som skulle underlätta för oss i det dagliga arbetet, säger Turre, Arbetsledare PostNordTPL

Tina Fritzon, logistikutvecklare hos PostNord TPL, tog kontakt med oss på Ergofokus. Med vårt engagemang för ergonomi och vår expertis i innovativ utformning, accepterade vi utmaningen att förvandla Turres vision till verklighet. Genom nära samarbete och dialog med Turre och hans team, designade och tillverkade vi en terminalvagn som inte bara mötte, utan överträffade deras förväntningar.

-Tack vare Turres arbete med behovsunderlag kunde vi ge en tydlig bild till Ergofokus om vad vi ville ha. Det var viktigt för oss med en förståelse av behovet och en god dialog under framtagandet. Något Ergofokus levde upp till på bästa sätt, säger Tina Fritzon, logistikutvecklare PostNordTPL

Terminalvagnarna, nu i drift hos PostNord TPL, har blivit ett gott bevis på hur rätt design kan påverka välbefinnandet. Personalen rapporterar en märkbar minskning av trötthet och belastningsskador, särskilt i rygg och armar – en direkt följd av den justerbara toppskivan som anpassar sig efter användarens kroppslängd, en funktion som garanterar att de arbetar i optimal höjd utan att kompromissa med rörligheten.

Ergonomiska Terminalvagnar med flera funktioner. PostNordTPL

Detaljer såsom möjligheten att placera en fot på en stabil underhylla har inte bara gett avlastning för ländryggen utan har också förbättrat den generella ställningen under arbetsdagen. Denna hylla tjänar även som en praktisk plats för förvaring av nödvändigheter som klisterlappar, papperskorgar och tejprullar – allt inom bekvämt räckhåll. Vi har till och med integrerat personliga anpassningar som krokar för jackor, flaskhållare och handtagsvärmare. En justering av materialet på toppskivan, från kall plåt, till en i värmande trämaterial, är en viktig detalj när delar av arbetsdagen spenderas i kylrum.

Genom detta projekt har Ergofokus inte bara levererat en produkt, vi har skapat en hållbar arbetsmiljö som främjar hälsa och produktivitet.

ergonomiska Terminalvagnar med flera funktioner.

-Vi är stolta över att se vår terminalvagn bli en integrerad del av PostNord TPLs dagliga arbete och vi ser fram emot att fortsätta vår resa mot att förbättra arbetsplatser både i och utanför Sverige, säger Björn Bok, Vd Ergofokus

Vi tacka för förtroendet och det goda samarbetet!

läs mer om våra produkter på: ergofokus.se

Läs mer om PostNordTPL på: tpl.postnord.com/

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *